Voorstelling Trailer HULP

Opdrachtgever
Veenfabriek, Leiden
Oplevering
  • Promotie video
  • Social snippets

De tragikomisch muziektheatervoorstelling HULP gaat over een handjevol zorgmedewerkers die een benefietavond willen organiseren voor een vreselijke ramp die heeft plaatsgevonden. Iedereen is druk bezig om alles voor te bereiden maar gaandeweg ontstaat er steeds meer twijfel of de hulp die ze bieden wel daadwerkelijk helpt. En voor deze voorstelling was een trailer nodig.

Een passende stijl

De trailer moest het gevoel geven alsof het een soort registratie was van de voorbereiding van de benefietavond. Daarom hebben we ervoor gekozen om te beginnen met de scene dat de zaal voor het eerst wordt getoond. Daarna zijn we overgegaan naar voorbereiding shots. De ene helft van de video moest een beetje grauw en kil lijken. Alsof het werklicht in de zaal nog aanstaat. Halverwege de trailer moest er een omslag komen waarna juist alles in fijn, warm theaterlicht moest plaatsvinden. Dit zorgde ervoor dat de shots in het theaterlicht juist ook iets filmischer mochten.

Improvisatie van acteurs

De acteurs hebben geïmproviseerd tijdens het opbouwen en dat werd ondertussen gefilmd. Daardoor kreeg het heel erg een soort documentaire stijl en ontstonden er grappige korte scenes zoals dat iemand per ongeluk met de rolstoel over een kabel heen reed.

Korte social snippets

Omdat we vrij veel beeldmateriaal hadden, besloten we naast de trailer ook korte social snippets te maken. Dit zijn hele korte scene’s die je vervolgens op verschillende kanalen kan publiceren. Het is altijd handig om zulke snippets te laten maken aangezien je het materiaal toch al hebt. Als de trailer dan eenmaal is gepubliceerd kan je door de weken heen de korte snippets publiceren die bijvoorbeeld doorverwijzen naar de trailer. Op die manier is de kans groter dat de trailer vaker wordt bekeken.