Voorstelling Maria Maria Maria

Opdrachtgever
Veenfabriek, Leiden
Oplevering
  • Promotie video
  • Social snippets

De Veenfabriek heeft een wonderlijke voorstelling gemaakt over ’s werelds bekendste moeder: Maria. Zij vertelt verhalen geïnspireerd door de Bijbel, de Koran en de muzikanten. Dit wordt samengebracht met prachtige live muziek. Ze hadden een trailer nodig en een aantal muziekclips van nummers die in de voorstelling zitten.

Opnemen van muziekclips

In de voorstelling Maria Maria Maria worden een aantal mooie nummers gespeeld en gezongen. Die moesten los worden opgenomen om ze los te kunnen vertonen. De Veenfabriek had De Duif als locatie geregeld — een prachtige kerk in Amsterdam. Tijdens de twee draaidagen hebben we een nummer meerdere malen gespeeld en opgenomen. Zo kon ik af en toe knippen tussen verschillende takes om tot een mooi resultaat te komen. Daarnaast nam ik alles op met twee camera’s zodat ik meerdere camerastandpunten had om uit te kiezen.

Korte trailer als promotie

Uit alle opgenomen beelden moest een korte trailer komen. Een promotie video die een klein stuk weggeeft waar de voorstelling over gaat en wat mensen kunnen verwachten als ze de voorstelling eenmaal gaan zien. In samenspraak met de Veenfabriek hebben we besloten een nummer te pakken en dat te mixen met behind-the-scenes beelden.

Shot van technicus die het licht bijstelt.

Dit waren beelden die ik had opgenomen als er werd opgebouwd, of tijdens de ombouw naar een volgend nummer. Het zorgde ervoor dat de trailer persoonlijker aan voelt.

Motion tracking met tekst

In de trailer heb ik gebruik gemaakt van motion tracking. Een shot wordt geanalyseerd op hoe het beweegt en aan de hand daarvan probeert het programma de beweging na te maken. Met als resultaat dat je tekst in beeld kan laten meebewegen. Als het goed wordt gedaan dan geeft het een heel leuk effect. Motion tracking werkt ook altijd heel goed met drone shots, als je bijvoorbeeld langs een gebouw vliegt terwijl het logo erboven verschijnt.

Motion tracking van tekst in een video.

Wat vond de opdrachtgever

★★★★★
Kelly, Manager Marketing & Communicatie: “Ik heb via diverse opdrachtgevers en projecten met Jeffrey gewerkt. Elke keer kwam ik weer bij hem terug. Jeffrey maakt ontzettend mooie dingen, is nauwkeurig, creatief, communicatief en nooit te beroerd om op allerlei rare locaties allerlei dingen uit te proberen. Al meerdere keren hebben wij in de meest uiteenlopende omstandigheden hele toffe dingen gemaakt. Met andere woorden: would 100% recommend!”